Personligt

Djur är något som alltid har legat mig varmt om hjärtat. Jag har haft djur omkring mig så länge jag kan minnas. När jag fick min första kamera så var det solklart vad det var som fick agera modell. Just nu bor jag med 3 stycken marsvin och 1 kanin och varje måndag- och onsdagskväll är vigda för att spendera på ridskolan.

Jag är mycket engagerad i Djurskyddet Bill & Bull i Söderhamn där jag spenderar mycket av min lediga tid till att fotografera, administrera, organisera, sköta loppisen och ta hand om de hemlösa katterna, förutom detta så har jag även rollen som ordförande.

På gymnasiet gick jag media med inriktning foto, jag har sedan studerat vid Idévärlden i Bollnäs där jag läste Mediekommunikation och Design. Att plugga på distans är också något jag testat och det har blivit både kurser i foto och webbdesign via Umeå universitet. Senaste utbildningen var via Forsa Folkhögskola i deras projektår i foto som resulterade i både en utställning och en bok med titeln ”naket”, djurinriktat även där såklart.

Jag har varit och är fortfarande engagerad i några mindre sidoprojekt. Dels har jag sedan 2008 varit sajtvärd för två olika intressesajter hos iFokus.se ena är med inriktning mot djurfoto och den andra mot djurhem – två av mina största intressen. Mellan 2013-2017 var jag redaktör för Svenska Marsvinsföreningens medlemstidning MarsvinsMagazinet. Det händer också att jag får fotouppdrag i alla dess former, nu senast har det blivit lite omslagsbilder till tidningen Djurskyddet.

Trots min utbildning och mina intressen så har jag spenderat den största delen av min yrkeskarriär inom restaurangbranschen. Det är inget jag ångrat då det lärt mig otroligt mycket, bland annat att jobba i team och i ett högt tempo med att kunna hantera stressiga situationer genom att hålla huvudet kallt och en ordning i kaoset. Just nu spenderar jag nätterna med att motionera i trapphus och köra efter snirkliga smala vägar efter kusten för att dela ut tidningar och paket, även där visar djurlivet sig från sin bästa sida och det är många gånger man får stanna till för att ta del av vad naturen har att erbjuda.

Jag ser mig själv som en mycket uppfinningsrik, arbetsglad och problemlösande person, jag gillar att ha ordning och reda men är lite av en tidsoptimist.